Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Besin öğelerinin türlerini, miktarlarını, özelliklerini, biyokimyasal ve fizyolojik süreçlerdeki rollerini, besinlerin bileşimini, fiziksel ve kimyasal özelliklerini, üretimden tüketime kadar besinlere uygulanan işlemlerin besin öğelerine etkilerini ve ayrıca çeşitli yollarla besine bulaşarak besin kirliliğine neden olan bileşenleri inceleyen bilim dalıdır.

100 yıllık Gülhane kültürünü günümüze aktaran sağlık temalı ilk devlet üniversitesi olma özelliğini taşıyan üniversitemizde o¨gˆretim u¨yelerimiz gu¨c¸lu¨ akademik ve alan deneyimlerine sahiptir. Beslenme ve Diyetetik Bölümümüz bünyesinde 3 doktor öğretim üyesi görev yapmaktadır. 

Misyon

Yeterli bilgi ve beceri ile donatılmış beslenme bilimcileri yetiştirilmesi için uluslararası standartlarda eğitim-öğretim programı uygulamak, araştırma olanakları sunmak, üretilen bilginin ilgili tüm sektörlere iletilmesini, kullanılmasını sağlamak ve sürekli gelişmek.

Vizyon

Değişen yaşam koşullarına uygun, sağlığı geliştirici, hastalıktan koruyucu ve tedavide etkin olan besin özelliği taşıyan ve/veya taşımayan diyet faktörlerinin işlevlerine yönelik gerekli alt yapıyı oluşturarak, güncel gelişmeler ile senkronize, toplumu besin ve beslenme konularında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek

 

 
Tarihçemiz

Üniversitemiz Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde 29/05/2017 tarih ve 2017/10404 sayılı karar ile kurulmuş olan Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı'nda ilk öğrencilerini alarak lisans eğitimine başlamıştır. Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 09 Ocak 2019 tarihli toplantı kararı ile Beslenme Bilimleri Anabilim Dalı açılmıştır. 

Akademik Kadromuz

Prof. Dr. NEVRA KOÇ
Prof. Dr. NEVRA KOÇ
Başkan
Dr. Öğr. Üyesi NALAN YAZICIOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi NALAN YAZICIOĞLU

Çalışma Konularımız

ÇALIŞMA KONULARIMIZ

Besin sanayisi, besin kimyası

Besinlerde oluşan değişiklikler ile bunların insan vücudundaki metabolik etkileri

Sağlıklı beslenmeye ve özel amaçlara yönelik, çevreye uyumlu besinler geliştirir ve bunların doğru kullanımı

Bireylerin ve dolayısıyla toplumun besin seçimindeki fizyolojik, psikolojik, ekonomik ve sosyolojik etmenleri belirler ve buna yönelik araştırmalar

Erişim Bilgilerimiz

Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Bölümü
Gülhane Külliyesi, Emrah Mah. 06018 Etlik/Keçiören/ANKARA

0312 3046197

0312 304 63 90

gsbf@sbu.edu.tr